Met onze onze alles-in-1-vergelijker voor internet, tv en bellen krijg je een duidelijk overzicht de abonnementen die bij jou passen. Fijn, want met een abonnement dat bij jouw behoeften past kun je flink besparen. Tot wel € 200,- per jaar zelfs. Weet jij niet of jouw abonnement aansluit bij je bel-, tv- en internetgedrag – oftewel verbruik? Wij vertellen je waar je op kunt letten.

1. Televisie, internet (en bellen) bij één provider
Neem internet, televisie en (eventueel) telefonie in één pakket en dus bij één provider. Dat is vaak goedkoper dan alles los (en bij verschillende providers) af te sluiten. Handig, omdat je maar een factuur hebt. Maar ook voordeliger doordat je maar één keer verzend-, administratie- en/of aansluitkosten hoeft te betalen.

2. Light, normaal of zwaar: wat heb je nodig?
Light, basis, standaard, normaal, zwaar, plus… de benaming van een abonnement zegt waarschijnlijk al genoeg. In tv-, bellen- en internetabonnementen heb je namelijk verschillende ‘gradaties’. Kijk jij vooral naar basiszenders, gebruik je weinig internet en bel je nauwelijks? Dan zou het zonde zijn om voor een zeer uitgebreid abonnement te gaan met een zware internetverbinding. Nergens voor nodig én dus zonde van je geld. Bij ons kun je met gebruik van handige filters van de verschillende onderdelen aangeven wat jij wilt verbruiken. Zo vind je gemakkelijk een passend abonnement.

3. ADSL, VDSL, kabel of glasvezel?
ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Het zijn alle vier verbindingen die ervoor zorgen dat jij kunt internetten, bellen en tv kijken. Het verschil zit ’m in de prijs, beschikbaarheid én snelheid. ADSL is vaak het goedkoopst, maar niet overal in Nederland even snel. Met een postcodecheck weet je zo hoe de ADSL-aansluiting op jouw adres is. VDSL is de opvolger van ADSL en is meestal sneller, maar soms íétsje duurder dan z’n voorganger. Dan is er kabel, een weer net iets duurdere verbinding, die eigenlijk altijd snel genoeg is. Nadeel hiervan is dat er vaak maar één aanbieder is per adres. Verder is er glasvezel. Deze aansluiting is het snelst, maar nog niet overal beschikbaar. Ook dit kun je controleren op postcode. Welke verbinding je kiest, hangt dus af van de beschikbaarheid van de gewenste internetsnelheid.

4. Kies Mb/s naar nodige internetsnelheid
Hoe sneller jij je internet wilt hebben, hoe meer Mb/s je nodig hebt. Hier betaal je vaak ook meer voor. Zonde als je een zware internetverbinding hebt, terwijl je eigenlijk alleen wat e-mails stuurt en social media checkt. Met een lightverbinding heb je dan evenveel surfplezier. Tegen minder kosten. De internetsnelheid die jij nodig hebt, hangt af van het aantal apparaten waarmee je op internet zit. Wat heb jij nodig? Mail en surf je gewoon een beetje met één apparaat, dan is light goed (tot aan 20 Mb/s) genoeg. Download je daarbij ook soms muziek en films en kijk je uitzendingen terug via internet op meer apparaten? Dan kun je het best kiezen voor een standaard ( gemiddeld) verbruik (van 20 tot 50 Mb/s). Doe jij ook nog eens aan online gamen – of heb je een groot gezin en veel devices waarmee je op internet zit? Dan heb je een snelle internetverbinding nodig (vanaf 50 Mb/s).

5. Geen uitgebreid zenderpakket als je ‘light’-kijker bent
Het klinkt vaak aantrekkelijk om een uitgebreid zenderpakket aan te schaffen. Kun je lekker veel kijken. Maar daar betaal je dan ook ‘lekker’ voor. Kijk jij eigenlijk alleen maar naar een aantal publieke zenders en gebruik je die extra opnamefunctie bij je abonnement nooit? Stap dan over naar een abonnement zonder alle extra’s (die je niet gebruikt).

6. Geen telefonie bij je abonnement?
Ben jij iemand die eigenlijk nooit (meer) gebruikmaakt van de huistelefoon? Kies dan een abonnement zónder telefonie. Een pakket met alleen internet en tv. Soms scheelt dat een paar euro, máár in de meeste gevallen krijg je bellen er gratis bij. Let dan op dat je niet kiest voor onbeperkt bellen als je het toch bijna nooit gebruikt. In onze internet-, tv- en bellenvergelijker kun je door op ‘meer informatie’ te klikken bij een abonnement meer gegevens vinden. Bij punt 7 en 8 vertellen we meer over onbeperkt en naar verbruik bellen.

7. Kies voor onbeperkt bellen…
Vraag jezelf af of het voor jou verstandig is om per minuut te betalen óf om voor onbeperkte belminuten te gaan. Bel jij heel veel met de huistelefoon, dan kan het verstandig zijn om één vast bedrag per maand te betalen. Je betaalt dan bijvoorbeeld € 12,- per maand (verschilt per provider) om onbeperkt naar alle vaste én mobiele nummers te bellen binnen Nederland. Betaal je per verbruik en bel je veel, dan heb je kans dat je meer betaalt dan dat je betaalt voor een onbeperkt-bellen-bundel.

8. …of voor betalen naar verbruik
Gebruik jij de huistelefoon maar heel soms? Dan is het voordeliger om per minuut te betalen. Je betaalt dan naar verbruik. Weet jij hoeveel belminuten je maandelijks verslijt? Vermenigvuldig deze dan met het beltarief dat je per minuut betaalt. Denk hierbij ook aan het starttarief. Dat is het bedrag dat je bij élk nieuw telefoongesprek eenmalig betaalt – vaak zo’n € 0,11 cent. Stel dat je € 0,10 per minuut betaalt, en zo’n acht keer per maand tien minuten belt met de huistelefoon, dan kost dit je € 8,- aan belminuten en € 0,88 cent aan starttarief. Je zit dan nog altijd onder die (bijvoorbeeld) € 12,- voor onbeperkt bellen. Een simpel rekensommetje kan veel duidelijkheid bieden over de keuze die het verstandigst is.

9. Vergelijk de abonnementen eventjes
We kunnen je snel een overzicht geven van de vele verschillende abonnementen bij verschillende providers. Daar hoef je alleen maar je postcode voor in te vullen in de vergelijker. En aan te geven of je ‘internet’, ‘televisie’ en/of ‘bellen’ in je abonnement wilt. Klik op ‘check de beste keuze’ en je hebt een overzicht van de goedkoopste abonnementen. Per abonnement geven we meer informatie over de kosten, internet, televisie, bellen en het contract. Heb je vragen of wil je geholpen worden tijdens het zoekproces? Dan kun je altijd onze klantenservice bellen of mailen. En een blik werpen op de veelgestelde vragen kan je misschien ook al helpen.

One thought on “Besparen op Internet, TV & Bellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *